Asiakkaiden kokemuksia

Minulla oli jalkojen, erityisesti jalkaterän, nilkan ja akillesjänteiden nivelkipuja ja niveltulehduksia. Käveleminen oli vaivalloista ja aika ajoin jopa mahdotonta. Sain voimakkaita, useita kuukausia kestäneitä lääkehoitoja, mutta niistä ei ollut sanottavampaa apua. Reumasta ei ollut kyse. Vaivat jatkuivat. Tuttavani suositteli kokeilemaan hermoratahierontaa. Ajattelin, että kokeillaan kun ei mikään muukaan tuntunut auttavan. Enkä ole katunut tuota päätöstä. Nivelkivut helpottivat jo muutaman käynnin jälkeen ja nyt ne ovat kokonaan poissa. Aktiivisena liikkujana pystyn jälleen liikkumaan normaalisti. Olen erittäin tyytyväinen. Paitsi, että sain avun jalkavaivoihini, nautin muutenkin hermoratahieronnasta ja Sirpan kanssa keskusteluista.

 

Minulle tuli käsiin ihon alle vesikellomaisia rakkuloita, jotka kutisivat valtavasti, etenkin öisin. Syytä etsittiin allergiatestein ulkoisista ärsykkeistä, ja ihottumaa hoidettiin vahvalla kortisonilla. Lääketiede ei löytänyt eikä tunnistanut ihottuman aiheuttajaa. Hermoratahieronnan ohella suunniteltiin Sirpan kanssa ruokavalioni uusiksi, ja jätin ruokavaliosta allergiaa aiheuttavat aineet, sekä vehnäjauhon ja sokerin kokonaan pois.   Kuntoutin terveellisen ravinnon ja hermoratahieronnan kautta suoliston kunnon, niin ihottuma katosi kokonaan ja on pysynyt poissa. Ruoka-aine allergioiden reaktiot ovat suoliston kunnon parantumisen myötä helpottaneet huomattavasti. Lisäksi hermoratahieronta vaikuttaa positiivisesti kehoni hormonaaliseen toimintaan. Sirpan hoidettavana keho ja mieli saa kokonaisvaltaista apua. Uskomattoman ihanan ihminen, ja osaa samaistua ja pureutua asiakkaan ongelmiin.

 

Olen 20-vuotias nuori nainen, jolle tuli 18-vuotiaana selkään kaksi välilevynpullistumaa. Fysioterapia, akupunktio ja kiropraktiikka toivat helpotusta, mutta viime vuoden marraskuussa löysin vielä onnekseni hr-hieronnan. Syömishäiriön (ortoreksia) sairasteluni ajoilta 1,5 vuotta hukassa olleet kuukautiset alkoivat viikon kuluttua ensimmäisestä hermoratahieronnasta. Selästä johtuvat iskias-kivut nilkassa vähenivät oleellisesti. Kovan kivun takia vinoon jatkuvasti menevä kehoni sai helpotusta hoidoista: Jumiutuneet lihakset rentoutuivat ja kehon oikeaa asentoa oli kerta kerran jälkeen helpompi ylläpitää.

Olen vakuuttunut siitä, että hermoratahieronta auttoi minua suuresti kuntoutumisessani. Se ei tehonnut vain niihin asioihin, joiden vuoksi hakeuduin hermoratahierontaan. Se auttoi kokonaisvaltaisesti. Sirpa on myös todella hyvä työssään: Loistava hermoratahieroja ja uskomaton kuuntelija. Hän oli yksi tärkeimmistä ihmisistä, jotka tukivat minua, kun minulla oli hyvin vaikeaa.

 

Olen 67 vuotias mies, jolla on ollut liikunnallisesta taustasta ja/tai siitä johtuen erilaisia ongelmia selän, olkavarsien ja jalkojen kanssa jo muutamia vuosia. Nivelrikkoakin on tunnistettu varpaiden, sormien ja polvien yhteydessä.

Jäätyäni eläkkeelle 2011 ongelmat pahenivat mahdollisesti lisääntyvän liikunnan takia, Lääkärikäynnit eivät antaneet mitään uutta. Välillä oli ”kirurgin puukko” jo teroitettu. Mutta samalla aloin myös testata ”lisääntyvästi” erilaisia jumppa- ja venyttelymuotoja sekä kotitekoisesti, että ohjattuna.

Tilanne parani ajoittain, mutta ei tyydyttävälle tasolle. Päätin aloittaa hermoratahieronnan koejakson vuoden 2014 alussa ja se on jatkunut nyt yli vuoden. Naapurini suosituksesta hakeuduin Sirpan hoitoon.

Vuoden 2014 aikana ovat ongelmani vähentyneet selvästi. Uskon siihen olevan useita tekijöitä, mutta niiden painoarvoja en pysty sanomaan. Hermoratahierontaa on ollut kerran kuukaudessa 2 tunnin jakso kerrallaan. Muuten olen jatkanut kotona ”aamujumppaani” ja 2 x viikossa ohjattuja kuntosalikäyntejä. Lisäksi merkitystä voi olla ravintopuolella, jossa olen lisännyt D-vitamiinin määrää, proteiinipitoisten ruokien syöntiä, sekä hakenut koko ajan sopivaa niveliin tehoavaa ravinnelisäyhdistelmää, jonka nyt myös uskon löytyneen.

Nyt pystyn pelaamaan jopa lentopalloa 2 x viikossa. Reisilihakset eivät enää kipuile ja kramppaa, selkäkin on ok. Nivelrikko varmasti on olemassa, mutta tällä hetkellä se ei haittaa harrastuksia.

 

Olen saanut helpotusta lihaskipuihin varsinkin niihin, mitä on vaikea venytellä. Säännöllisesti käytynä aineenvaihdunta on parantunut ja HR-hieronta on ollut mitä parhainta rentoutumista.

 

Minulla oli pitkään ongelmia nukkumisen kanssa, sain vain muutaman tunnin yössä unta. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen olen saanut nukuttua 3 yötä peräkkäin hyvin. Suoliston toimintaan sain myös apua ummetuksen poistuttua, joka on ollut niin pahana, että olen joutunut käyttämään ajoittain ulostuslääkkeitä. Jaksaminen ja pirteys lisääntynyt.

 

Minulla on esiintynyt jalkojen särkyä pitkän istumisen ja autolla ajamisen jälkeen, se helpotti kovasti aloitushoitokertojen aikana. Samoin hengenahdistukseen käytössä olleet kortisoni- ja astmapiipun käyttö vähentyneet.

 

Minulla esiintyi sormien ja ranteiden särkyä sekä reumakokeissa reuma-arvot koholla. Hoidon aloittamisen myötä säryt ovat reilusti vähentyneet.

 

Olen käynyt hermoratahieronnassa noin vuosi sitten pidemmän yhtäjaksoisen sarjan. Nyt oikea olkapää rupesi vaivaamaan – tuli kipeäksi ja liikerajoitteiseksi. Hoitoon tullessani sanoin kivun olevan vain oikeassa olkapäässä. Asia olikin toinen kun selän puolelta hoidettiin lonkkaa, sepäs olikin tosi kipeä. Samaan aikaan oikea käteni ei voinut olla vartalon sivulla pöydällä, vaan sitä piti riiputtaa pöydän reunan yli, koska sattui niin paljon olkapäähän. Vasemman lonkan hoidon jälkeen nostin oikean käteni vartalon sivulle ja huomasin, että nyt ei satu enää kipeästi olkapäähän! Todellinen hieno hoitokokemus jo hoitopöydällä.

 

Käyn säännöllisesti HR-hieronnassa ja sen myötä kehostani on tullut aika tarkka ilmoittamaan esim. milloin keho on liian hapan. Se ilmoittaa alkaen vasemman lonkan kivulla jatkuen ulkoreiden sivua polveen asti ja sitten oikean jalan lonkkaan ja niin edelleen. Kun tunnen kivun alkavan vasemmalla, otan silicumtonic-liuosta ruokalusikallisen ja tämä monta kertaa jo auttaa vähentämään happomäärää.

 

Aloin käymään hermoratahierojalla alaselkää vaivanneiden selkävaivojen vuoksi. Muutaman käyntikerran jälkeen hävisi jaloista väsymyksen tunne, epämääräiset alavatsakivut ja koko keho tuntui alkavan voida paremmin. Suosittelen jokaista kokeilemaan hermoratahierontaa.

 

Kärsin pitkään oikean käden kyynärpään kivusta. Ajoittain en pystyn nostamaan mitään vähänkään raskaampaa, siivousliinan vääntäminenkinen oli liikaa. Mikään särkylääke ei tuottanut, kuin joskus hetkellisen avun. Käytyäni hermoratahierojalla kipu katosi ja käteni on nyt täysin työkykyinen.

 

Minulta poistetiin poskihammas, joka oli vuosia sitten juurihoidettu, mutta sitä alkoi särkemään ja kuvassa ilmeni siellä oleva tulehdus. Poiston jälkeen särkyä jatkui ja jatkui. Hammaslääkäri oli sitä mieltä ettei sitä voi särkeä, siihen ei ole mitään aihetta. Kului ehkä kaksi kuukautta jatkuvaa särkyä, suun kuivumista ja palan tunnetta kurkussa koko ajan. Joskus tuntui jopa, että puheenikin sammalsi kuin humalaisella.
Kunnes menin hermoratahierojalle ja kerroin vaivoistani, joille työterveyslääkärini ja hammaslääkäri lähinnä hymyili. Ensimmäisen käynnin  jälkeen särky alkoi helpottamaan, jopa ettei joka päivä tarvinnutkaan ottaa särkylääkettä. Käytyäni nyt kolme kertaa uskon, että kaikki muutkin oireet vielä häviävät. Eli kyseessä olisi kolmoishermosta johtuva kipu jonka laukaisi hampaanpoisto. Saattaa kuulostaa uskomattomalta, mutta samantapaisia vaivoja on ilmennyt jollain muillakin esim. hammaslääkärissä käynnin yhteydessä.